الجبنية من الحلويات الخليجية المنتشرة فى دول الخليج وبالاخص دوبة الامارات المتحدة و مملكة البحرين ومملكة العربية السعودية وأصبحت الان منتشرة على نطاق واسع في كافة أرجاء الوطن العربي بسبب سهولة صنعها وبساطة مكوناتها واليكم طريقة الوصفة:
مقادير الوصفة:
كوبين دقيق
٣ معالق كبار جبنه كريمي
معلقتين كبار حليب بودر
معلقه كبيره سكر
معلقه كبيره خميره
نص كوب ماء دافي للعجن
ذره ملح
زيت للتحمير
للتقديم :
سكر بودر
نص كوب عسل ابيض
نص كوب صوص كراميل
الطريقة:
-نقلب
الجبنه والسكر والملح والخميره والحليب البودر مع بعض كويس جداً نضيف
الدقيق ونعجن المكونات مع اضافه الماء تدريجياً. -للحصول علي عجينه متوسطه
الليونه.
-تغطي العجينه وتترك حتي تختمر.
-تفرد العجينه علي رشه خفيفه من الدقيق بسمك نص سم تقطع بقطاعه مدوره صغيره.
-تقلي في زيت غزير علي نار متوسطه حتي تاخد اللون الدهبي .
-تخرج وتقدم ساخنه مزينه بصوص الكراميل او العسل او السكر البودر وبالف هنا وشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق