كيفية تخزين البامية خضراء لمدة عام كامل
بسم الله الرحمن الرحيم
هنقمع البامية بشكل هرمي ويفضل طبعا أختيار المتوسطة أو صغيرة الحجم.
تغسل ثم نضع الباميه في حلة فيها ماء بيغلي على النار و نضيف علي الماء نصف ليمونة لتحافظ على اللون الأخضر.
نضع البامية في الماء المغلي وفيه نصف ليمونة ونقلبها دقيقتين مش اكتر .
نصفيها من الماء الساخن ونضعها في حلة فيها مية ساقعة جدا تحافظ على لونها الاخضر .
نضعها في مصفاه ونتركها حتي تصفى جيدا من الماء و تبرد
نعبيها في اكياس علي حسب مقدار الوجبة الواحدة
و عندما نخرجها من الفريزر علشان نطبخها لا نجعلها تفك و لكن نطلعها من الفريزر على الصلصة على طول.
وبالهنـــــــــــــا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق