نصائح هامة لكيفية تخزين القلقاس والسلق في الفريزر لعام كامل
بسم الله الرحمن الرحيم
يعتبر القلقاس مفيد جدا للسعال والخشونة كما يحتوى على نسبة بسيطة من البروتين ونسبة عالية من المواد السكرية
والاملاح المعدنية كالفسفور والكالسيوم.
والاملاح المعدنية كالفسفور والكالسيوم.
ننصح بشراء الكمية كلها في قطعة واحدة او اتنين علي الاقل بمعنى أن
نشتري 2 كيلو ثمرة واحدة كبيرة او اتنين مش أكتر و لأن يفضل أن القلقاس
يستوي كلة بنفس الدرجة.نقشر القلقاس و نقطعه طرنشات متوسطة الحجم ثم نقطع
الطرنشات صوابع و الصوابع نقطعها مكعبات و ذلك ليكون القلقاس كلة بحجم واحد
تقريبا
بعدها نغسلها كويس بماء ونشفها بفوطة كويس جدا ثم نغسله بالماء الساخن لازالة اللزوجة و الماء في بداية الغسيل هيكون متعكر وكأن فيه نشا هنكرر عملية الغسيل 3 او 4 مرات لحد ما الماء يروق ويبقى شكله صافي بعدها على طول نعصر ليمون عليه ونقلبه فى الليمون و يترك 10 دقائق ثم يغسل ثم يترك يتصفى وبعد كده يوضع فى الاكياس علي كسب كمية الطبخة ثم يحفظ في الفريزر .
بعدها نغسلها كويس بماء ونشفها بفوطة كويس جدا ثم نغسله بالماء الساخن لازالة اللزوجة و الماء في بداية الغسيل هيكون متعكر وكأن فيه نشا هنكرر عملية الغسيل 3 او 4 مرات لحد ما الماء يروق ويبقى شكله صافي بعدها على طول نعصر ليمون عليه ونقلبه فى الليمون و يترك 10 دقائق ثم يغسل ثم يترك يتصفى وبعد كده يوضع فى الاكياس علي كسب كمية الطبخة ثم يحفظ في الفريزر .
ملحوظة : يمكنك عكس الطريقة عن طريق تقشير القلقاس أولا ويجفف بفوطة
نظيفة جيدا ثم يقطع إلى مكعبات ويحفظ كما هو في الفريزر وحين خروجه يغسل
جيدا بالماء الدافئ والليمون حتى تكون الماء نظيفة تماما ولكن هذه الطريقة
تحفظه فقط لأسابيع وليست لمدة طويلة كما هى الطريقة الأولى.طريقة تخزين
خضرة القلقاسنغسل اوراق السلق ثم نقطعها ثم نضعها فى طاسة على النار
ونقلبها لحد ما الماء اللي بينزل منها ينشف وبعد كده نحط ثوم مفروم
والكزبرة الخضراء و نحمرهم مع التقليب لحد ما نلاقى اللون غامق والماء جف
نسيبة يبرد وبعد كده نحطهم فى الخلاط أو الكبة و ثم نقسم كمية السلق علي حسب كمية القلقاس و يعبأ في اكياس و نحتفظ بكل كيس داخل كيس القلقاس و نخزنهم في الفريزر و بذلك نخرج كيس القلقاس و بالسلق بتاعة علطول وقت الطبخ و القلقاس نحطة في الشوربة علطول بعد خروجة من الفريزر ومش نستني يفك
ونقلبها لحد ما الماء اللي بينزل منها ينشف وبعد كده نحط ثوم مفروم
والكزبرة الخضراء و نحمرهم مع التقليب لحد ما نلاقى اللون غامق والماء جف
نسيبة يبرد وبعد كده نحطهم فى الخلاط أو الكبة و ثم نقسم كمية السلق علي حسب كمية القلقاس و يعبأ في اكياس و نحتفظ بكل كيس داخل كيس القلقاس و نخزنهم في الفريزر و بذلك نخرج كيس القلقاس و بالسلق بتاعة علطول وقت الطبخ و القلقاس نحطة في الشوربة علطول بعد خروجة من الفريزر ومش نستني يفك
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق