طريقة عمل قمر الدين المركز وكيفية تخزينه في المنزل
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير :
5 كيلو مشمش
لتر ماء
2 كيس سكر
5 كيلو مشمش
لتر ماء
2 كيس سكر
طريقة التحضير :
نغسل المشمش و نشيل منه البدر (النواة)
هنضيفة في حلة كبيرة و نملا نصفها ماء(أو لتر ماء) و نرفعها على نار متوسطة و بعدها نضيف السكر و نسيب الحلة على النار لحد ما المشمش يستوي(يتهري)..حوالي 15 دقيقة
هنطفي عليه النار و نسيبه يبرد..و بعدين نضربه بمضرب اليد لحد ما يتحول لشراب
نصفيه بمصفى سلك فتحاتها ضيقة و نحفظه في الثلاجة عشان نقدمه كشراب ساقع. و نظرا لان الكمية المستخدمة كبيرة فا ممكن نخزنه في الفريزر و نستخدمه عند الحاجة طول السنة.
ملحوظة : يتم تخفيف عصير قمر الدين المركز قبل تقديمه لأسرتك
وبالهنـــــــــــــــــــاوالشفــــــــــــــــــــــا
نغسل المشمش و نشيل منه البدر (النواة)
هنضيفة في حلة كبيرة و نملا نصفها ماء(أو لتر ماء) و نرفعها على نار متوسطة و بعدها نضيف السكر و نسيب الحلة على النار لحد ما المشمش يستوي(يتهري)..حوالي 15 دقيقة
هنطفي عليه النار و نسيبه يبرد..و بعدين نضربه بمضرب اليد لحد ما يتحول لشراب
نصفيه بمصفى سلك فتحاتها ضيقة و نحفظه في الثلاجة عشان نقدمه كشراب ساقع. و نظرا لان الكمية المستخدمة كبيرة فا ممكن نخزنه في الفريزر و نستخدمه عند الحاجة طول السنة.
ملحوظة : يتم تخفيف عصير قمر الدين المركز قبل تقديمه لأسرتك
وبالهنـــــــــــــــــــاوالشفــــــــــــــــــــــا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق