طريقه عمل الطماطم المجففه فى المنزل على الطريقة الايطالية
بسم الله الرحمن الرحيم
هتجيبي الطماطم الغيرمالحه وهو متوفره في كل السوبرماركتات الكبيرة قسم الخضارالمستوردة، مميزتها الحبوب قليلة لكن ممكن تسنخزمي اي طماطم ومهم ان تكون الطماطم بنفس الحجم علشان تجف بنفس السرعة.
ببساطة.. قطعيها الى نصفين وبعدها رشي عليها قليل من الملح وبهارات ايطالية مخلوطة، وبعدها حطيها في طبق تحت الشمس وغطيها(مصفاة مثلا او غطاء تهويةللاكل مثل الذي تغطى به البيتزا) للنظافة، هنحطها بالشمس في النهار وتدخل في الليل للمطبخ وحسب حرارة الشمس تترك من يومين الى اسبوعين فى الصيف
بعدها هتحطيها فى بطرمان نظيف مع زيت زيتون تقعد معاكى اكثر من سنة وتستخدم فى السلاطات والبيتزات.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق