طريقة عمل الاسباجتي بصوص المارينارا
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
اسباجتي
للصوص:
8حبات طماطم كبيره يعني (حوالي ١و١/٢ كيلوغرام)
3 كوبايه ماء مغلي
10فصوص ثوم كبيرة (كل حبتين ثوم صغيرتين تعادلان حبة ثوم كبيرة)
ملعقة صغيرة سكر
3 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة خل أحمر (خل العنب أو خل التفاح)
3 ملعقة كبيرة زيت زيتون
للتزين بقدونس وجبنه بارميزان
الطريقه:
1/هنجيب الطماطم وطبعا نغسلها كويس ونشيل البذره اللي من فوق ونحطها في حله ونضيف علاها المايه ونغطي الحله ونسيبها علي النار وسط تغلي 10 دقايق.
2/بعدها نضيف الثوم، ونغطي الحله تاني ونسيبها تغلي تاني 5 دقايق.
3/بعدها نجيب الخلاط ونخلطه فيه ونرجعه تاني علي النار.
4/وبعدها هنضيف عليه ملحي وفلفلي والسكر والخل ونسيبه علي نار هاديه نص ساعه وفي الاخر خالص هنضيفله زيت الزتون.
5/ هنحط الاسباجتي في طبق التقديم ونحط عليها كبشه من الصوص وفي الاخر هنزين بالبقدونس والبارميزان.
وبالف هنـــــــــــــــــــااااا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق