طريقة تحضير بيتزا الهوت دوج والبروكلي من المطبخ الايطالى
بسم الله الرحمن الرحيم
مقادير العجينه:
2 كوبايه دقيق
ملعقة خميرة فورية
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة سكر
ربع كوب زيت زيتون
ماء دافيه للعجن حوالي نص كوبايه
مقادير صوص الطماطم:
3 حبات طماطم
فص ثوم
ملحك وفلفلك
بقدونس وده براحتك ممكن بلاش
زعتر
ورشه سكر
معانا فص توم
هوت دوج
بروكلي
جبنه موتزريلا
ريحان
الطريقه:
1/ حطي الدقيق والملح والسكر والخميره علي بعض وقلبي وبعدها حطي زيت الزتون والماء واعجنيهم كويس.
2/ وبعدها سبيها تخمر لمده نص ساعه.
3/ في الوقت ده هاتي طاسه وحطي فيها الزيت والتومه وبعدها الطماطم وحطي علاهم ملحك وفلفلك والزعتر والبقدونس وسبيها تتسبك علي النار وبعدها هنجيب طاسه تاني ونزل فيها زيت زيتون وفص التوم وننزل عليه بالبروكلي والهوت دوج نديهم تشويحه.
4/ طلعي العجينه وافرديها وحطيها في الصينيه وبعدها حطي علاها صوص الطماطم. 5/ وبعدها رصي عليها من تحت الاول الجبنه الموتزريلا وعليها نرص الهوت دوج والبروكلي.
6/ واديها بعد كده رشه زيت زتون.
7/ ودخليها الفرن لمده 10 او15 دقيقه بس ولما تطلع حطي عليها ورق الريحان...
وبالصحة والراحة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق