طريقة عمل كيكة القرفة بالسكر البنى
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير
2 كوب (140 جرام) سكر 2 عدد بيضة 2 كوب (140 جرام) دقيق 1 ½ كوب (140 جرام) سكر (بنى) 1 معلقة صغيرة باكينج صودا 1 معلقة صغيرة فانيليا 1 كوب (240 مللى) لبن رايب 1 معلقة صغيرة قرفة (مطحونة) ½ معلقة صغيرة ملح
½
كوب (140 جرام) زبدة
(فى درجة حرارة الغرفة)
الخطوات
1-هنسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.2-هنجيب صينية متوسطة وندهنها بمادة دهنية.
3-فى بولة كبيرة هنضرب الزبدة والسكر كويس جدا لحد ما الخليط يتجانس.
4-هنضيف البيض والفانيليا ونستمر فى الخفق.
5-فى بولة تانية هنخلط الدقيق والباكينج صودا والملح والأفضل ننخلهم مع بعض.
6-بالتدريج هنضيف القليل من الدقيق واللبن الرايب على خليط الزبدة ونقلب كويس جدا ونستمر حتى نفاذ الكمية.
هنصب الخليط فى الصينية.
7-هنخلط السكر البنى والقرفة كويس جدا وهنرشهم على وجه الخليط.
8-هندخل الصينية الفرن لمدة 40 دقيقة وبكده تصبح جاهزة للتقديم.
وبالهنــــــــاء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق