طريقة عمل أرز معمر بالمكسرات بسعرات حرارية أقل

طريقة عمل أرز معمر بالمكسرات بسعرات حرارية أقل



بسم الله الرحمن الرحيم

المكونات

1 كوب ارز مغسول ومنقوع لمدة ساعة


3 كوب لبن خالى الدسم


1 كوب لبن جوز الهند


1/4 كوب سكر


1 ملعقة كبيرة زبدة


1/2 كوب مكسرات مفرومة


1/2 كوب زبيب


1 علبة قشدة منخفضة الدهون


1/4 ملعقة صغيرة فانيليا

1/2 كوب جوز هند مبشور

طريقة التحضير:

1- نخلط اللبن الحليب مع حليب جوز الهند في وعاء مناسب ونغليه علي النار في هذه الاثناء نصفي الارز ونضعه في طاجن مع جوز الهند .

2- ونضع فوق الارز المكسرات والزبيب والزبدة وعند غليان اللبن نضيف له السكر والڤانيليا ونقلبه حتي يذوب ثم نضيفه علي الارز ونقلبه ثم نضيف علي الوجه علبة القشطة وذلك بتوزيعها قطع.

3- ثم نغطيه بورق فويل بإحكام و ندخله فرن سابق التسخين وعلي اعلي درجة لمدة نصف ساعة او حتي ينضج.

4- وقبل اخراجه نزيل ورق الفويل ونتركه خمس دقائق حتي يحمر الوجه او يوضع تحت الشواية لمدة دقيقتين حتي يحمر الوجه ويزين بالزبيب وجوز الهند.

5- ويقدم بالهنا والشفا.








تعليقات