طريقة عمل السمك المشوى مع الصوص الحار من المطبخ الهندى
بسم الله الرحمن الرحيم
2- هنفتح السمكة من بطنها وننضفها كويس جدا وبالسكينة هنعمل فى السمكة شقوق طولية من الجنبين وندعكها كويس بالملح ونسيبها على جنب.
3- فى بولة هنضيف معلقتين زيت الزيتون ومعلقتين عصير ليمون والزعتر والبابريكا و بهارات السمك و الثوم ونخلطهم كويس جدا
4- بفرشة هندهن السمكة بالتتبيلة من الجنبين.
5- هنحشى بطن السمكة بعيدان الكزبرة والزعتر والبقدونس وقرن فلفل حامى وفصين ثوم صحاح وشرائح الليمون.
6- هنجيب صاجة شوى وندهنها بجزء من التتبيلة ونفرش الأرضية بعيدان كزبرة وزعتر ونضيف السمكة ولو متبقى جزء من التتبيلة هنضيفه على الوش.
7- هندخل السمكة الفرن على درجة حرارة 180 لمدة ربع ساعة وبعدين نحطها 5 دقائق تحت الشواية .
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير
2 معلقة كبيرة عصير ليمون 2 معلقة كبيرة زيت زيتون 2 عدد كزبرة خضراء 2 عدد فص ثوم 2 عدد فص ثوم (مفروم) 2 معلقة صغيرة زعتر (فريش مفروم) 2 عدد زعتر (فريش عيدان) 2 عدد بقدونس طازج 1 معلقة صغيرة بابريكا 1 عدد ليمونة (مقطعة شرائح) 1 عدد سمكة كاملة (كيلو ونصف) 1 معلقة صغيرة ملح 1 عدد قرن فلفل حامى 1 معلقة صغيرة كركم
½
معلقة صغيرة بهارات سمك
مقادير صوص حار للسمك المشوى
2
معلقة كبيرة عصير ليمون
2
عدد فص ثوم
(مفروم)
1
عدد قرن فلفل حامى
(مقطع لقطع صغيرة)
1
كوب (140 جرام) كزبرة خضراء
1
معلقة صغيرة كمون
¼
كوب (240 مللى) زيت زيتون
الخطوات
1- هنحضر صوص للسمكة2- هنفتح السمكة من بطنها وننضفها كويس جدا وبالسكينة هنعمل فى السمكة شقوق طولية من الجنبين وندعكها كويس بالملح ونسيبها على جنب.
3- فى بولة هنضيف معلقتين زيت الزيتون ومعلقتين عصير ليمون والزعتر والبابريكا و بهارات السمك و الثوم ونخلطهم كويس جدا
4- بفرشة هندهن السمكة بالتتبيلة من الجنبين.
5- هنحشى بطن السمكة بعيدان الكزبرة والزعتر والبقدونس وقرن فلفل حامى وفصين ثوم صحاح وشرائح الليمون.
6- هنجيب صاجة شوى وندهنها بجزء من التتبيلة ونفرش الأرضية بعيدان كزبرة وزعتر ونضيف السمكة ولو متبقى جزء من التتبيلة هنضيفه على الوش.
7- هندخل السمكة الفرن على درجة حرارة 180 لمدة ربع ساعة وبعدين نحطها 5 دقائق تحت الشواية .
8- تحضير الصوص:
فى طاسة على النار هنخلط جميع المكونات.
هنستمر فى التقليب لحد ما الخليط يتجانس وبكده يصبح جاهز للتقديم.
9- بعد ما السمكة تخرج من الفرن هنضيف عليها الصوص وبالهنا والشفا.
ملاحظة:
للتأكد ان السمكة استوت هنغرز فيها سكين, لو بيمر فى لحم السمكة بسهولة يبقى السمكة استوت.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق