طريقة عمل الكابوريا المشوية بنكهة المصرية
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير
2 معلقة كبيرة عصير ليمون 2 معلقة كبيرة عصير طماطم 2 عدد فص ثوم 1 معلقة كبيرة زيت زيتون 1 عدد بصلة 1 عدد حباية جزر (مبشور) 1 عدد عيدان كرفس (مقطعة) 1 كيلو كابوريا 1 معلقة كبيرة زعتر 1 معلقة كبيرة مسطردة رشة كمون
رشة ملح
رشة فلفل اسود مطحون
الخطوات
1-بعد ما نغسل الكابوريا كويس هنحطها في وعاء زجاجي كبير .2-هنضيف عليها زيت الزيتون و الملح و الفلفل و الثوم و عصير الطماطم و البصل و الزعتر و الكمون و اليمون و المسطردة و الكرفس .
3-نقّلب الكابوريا مع المقادير اللي ضيفناها .
4-نضيف الكابوريا مع كل المقادير من الوعاء الزجاجي الي الجريل و ندخلها الفرن .
5-نسيبها في الفرن من 15 لـ 20 دقيقة لحد ما الكابوريا تِحمر
وتقدم .
ملاحظات
- ممكن نضيف معلقة خل حسب الرغبة - ممكن نحط الكابوريا على الشوايه بدل الجريل لو في - كل ما تكون الكابوريا طازة كل ما كان طعمها أجمل
وبالهــــــــــنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق