طريقة عمل الفتة المصرية بالكوارع البقر أكلة مصرية شهية
بسم الله الرحمن الرحيم
طبق الفتة المصرية بالكوارع البقرى
من الأكلات الدسمة جداااا
ويمكنك عملها فى العزائم والولائم
مع اللحوم المشوية
المقادير:
٢ كوارع بقري
٢ كوب ارز مصرى
١ كوب شعيريه
٢ م-ك سمن بلدى
١ كيلو طماطم
٢ م-ص حمص حب
٢ م-ك زيت
٤ فصوص ثوم
١ م-ص كمون مطحون
٥ مكعبات مرقه ماجى
٢ ثمره ليمون
خبز ابيض حسب عدد الاسرة
١ م-ص ملح
١ م-ص بهارات
١ م-ص فلفل اسود
الطريقة:
يتم غسل الكوارع جيدا و توضع فى قدر مليء بالماء
و يوضع القدر علي النار لمده ٤ او ٥ ساعات الى ان تنضج الكوارع
بعد نضج الكوارع تضاف ٤ مكعبات ماجى و فلفل اسود و يترك القدر على نار متوشطه الحراره لمده ٨ دقائق
تجهز المقلاه و يوضع بها السمن حتي يتم تحمير الشعيريه بها و من ثم يضاف الارز و الملح الي الشعيريه
و من ثم يضاف الماء بحيث يعلو الارز قليلا و يترك علي النار حتي النضج.
يتم فرم الثوم في المفرمه و يضاف اليه الكمون و الملح
و يجهز قدر للطبخ اخر و يوضع به قليل من الزيت ثم يضاف اليه خليط الثوم و الكمون
ثم تضاف الطماطم و الفلفل الاسود و البهارات و كوب الماء و مكعب ماجي و تترك علي النار حتي ينضج الخليط
و من ثم توضع الكوارع في الصلصه و تترك لمده ٥ دقائق
ثم يقطع الخبز الي قطع صغيره و يضاف اليه قليل من مرق الكوارع حتي يتشرب المرقه
و يضاف الارز المجهز الي الخبز و من ثم تضاف الصلصه و الكوارع
و تقدم بالصحـــــــــــــة والهنـــــــــــــــــــــــــــا,,,,
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق