Subscribe in a reader طريقة عمل مهلبية المانجو بالمكسرات - daahsha"دهشة"

daahsha"دهشة"

مدونة شبابية لكل أسرة عصرية تعرض كل ما يخص الامور الدينية و كل الوصفات الطبية الطبيعية والمعلومات العامه المفيدة للعنايه بالشعر والبشره وكل وظائف الجسم المختلفة . وكل معلومات عن النباتات والحيوانات. وكل ما يخص الموضة والديكور وفن الطهى والتكولوجيا و فن التصوير والرسم ومعلومات عامة وألغاز...

آخر المواضيع

9/15/2015

طريقة عمل مهلبية المانجو بالمكسرات

طريقة عمل مهلبية المانجو بالمكسرات 

 

 بسم الله الرحمن الرحيم

المقادير
1/2 كوب كريمة مخفوقة للتزين 
1/2 كوب ماء فاتر 
1 لتر ماء 
1 علبة حليب مكثف محلى 
2 ملعقة كبيرة ماء زهر 
4 كوب عصير مانجو 
5 ملعقة كبيرة نشا 
طريقة التحضير:
فى حلة على النار هنغلى عصير المانجة مع التقليب المستمر.
هندوب نصف كمية النشا فى كوب من الماء وهنضيفهم لعصير المانجة مع التقليب المستمر لحد ما الخليط يبقى قوامه كثيف.

هنضيف الخليط فى بولة ونغطيها ويدخل الثلاجة لحد ما يبرد ويتماسك.

فى حلة على النار هنضيف الحليب المركز والماء وماء الزهر ونقلب كويس لحد ما الخليط يغلى.

هنقلب باقى كمية النشا فى نصف كوب ماء فاتر ونضيفها للحليب المركز ونستمر فى التقليب لحد ما قوام الخليط يتقل, وهنرفعه من على النار ونسيبه يبرد حوالى 10 دقائق.

هنضيف خليط الحليب لخليط المانجو بالتدريج مع التقليب الخفيف ونسيبهم فى درجة حرارة الغرفة شوية وبعدين ندخل البولة الثلاجة تانى لحد ما تبرد.

هنزين المهلبية بالمكسرات والكريمة وتقدم.. بالهنا والشفا.
 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

من نحن

authorمرحبا، أسمي نانا أحمد وهذه مدونتي أسعى دائما لأقدم لكم أفضل المواضيع المنوعة فى الصحة والحياة الأسرية والتكولوجياوالطبخ والفنون والموضة
المزيد عني →

التصنيفات

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *