عجينة السينابون الهشة بطريقة سهلة وبسيطة
المقادير:
5 كوب دقيق
3 بيضات
ثلاث أرباع كوب زبده سايحة
ثلاث أرباع كوب سكر
2 ملعقة كبيرة خميرة
كوب لبن دافئ
ملعقة صغيرة ملح
3 بيضات
ثلاث أرباع كوب زبده سايحة
ثلاث أرباع كوب سكر
2 ملعقة كبيرة خميرة
كوب لبن دافئ
ملعقة صغيرة ملح
الطريقة:
المرحله الاولي:
نقوم بتنشيط الخميره في الحليب الدافئ والسكر ونقلب حتي تذوب الخميره بعدها نصيف الزبده الذائبه ونقلب ونتركها تنشط وتكون فقاقيع.
المرحله الثانيه:
في بوله نخفق البيض جيدا
المرحله الثالثه:
في العجان نضع الدقيق والملح ونقلبهم حتي يختلط الملح بالدقيق ونضيف البيض وخليط اللبن والخميره والسكر ونبدأ نعجن بالخطاف من 10 : 12 دقيقة حتي تتجمع العجينه , في بولة مرشوشه دقيق نضع العجينة ونغطيها ببلاستيك او فوطه مبلوله ونسيبها تخمر 4 ساعات على الاقل الي ليله كامله بعد التخمير ناخد العجينة ونفردها ونرش دقيق علي سطح الرخامه ونفرد العجينه بالنشابه من النص الي الخارج وبعد فردها علي شكل مستطيل كبير نبتدي نوزع قطع زبده علي العجينه , ونرش الحشوه علي العجينه ونضغط بالنشابه علي الحشوه ونبتدي نلف العجينه رول ونبتدي نقطع الرول قطع متساويه ونرصها علي صينيه الخبز ونلفها بالبلاستيك ونتركها تختمر مره اخري.
نقوم بتنشيط الخميره في الحليب الدافئ والسكر ونقلب حتي تذوب الخميره بعدها نصيف الزبده الذائبه ونقلب ونتركها تنشط وتكون فقاقيع.
المرحله الثانيه:
في بوله نخفق البيض جيدا
المرحله الثالثه:
في العجان نضع الدقيق والملح ونقلبهم حتي يختلط الملح بالدقيق ونضيف البيض وخليط اللبن والخميره والسكر ونبدأ نعجن بالخطاف من 10 : 12 دقيقة حتي تتجمع العجينه , في بولة مرشوشه دقيق نضع العجينة ونغطيها ببلاستيك او فوطه مبلوله ونسيبها تخمر 4 ساعات على الاقل الي ليله كامله بعد التخمير ناخد العجينة ونفردها ونرش دقيق علي سطح الرخامه ونفرد العجينه بالنشابه من النص الي الخارج وبعد فردها علي شكل مستطيل كبير نبتدي نوزع قطع زبده علي العجينه , ونرش الحشوه علي العجينه ونضغط بالنشابه علي الحشوه ونبتدي نلف العجينه رول ونبتدي نقطع الرول قطع متساويه ونرصها علي صينيه الخبز ونلفها بالبلاستيك ونتركها تختمر مره اخري.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق