صينية بوفتيك بالبطاطس والبشاميل
المقادير:
بوفتيك مقلي
4 بطاطس شرائح مقلية
2 بصلة جوليان
1 فلفل رومي جوليان
2 فلفل ألوان جوليان
250 جم مشروم شرائح
6 فص ثوم شرائح
1 ملعقة كبيرة زعتر
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
زيت نباتي
4 بطاطس شرائح مقلية
2 بصلة جوليان
1 فلفل رومي جوليان
2 فلفل ألوان جوليان
250 جم مشروم شرائح
6 فص ثوم شرائح
1 ملعقة كبيرة زعتر
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
زيت نباتي
لعمل صوص البشاميل
1 لتر حليب
6 ملعقة كبيرة دقيق
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل اسود
نصف كوب بارميزان مبشورة
الطريقة:
لعمل البشاميل:
في وعاء الطهي نضع السمنه وبعد ان تسخن نضع الدقيق ونقلب بدون تلوين الدقيق ثم نضيف اللبن والملح والفلفل وجوزة الطيب مع التقليب المستمر حتي يتكثف القوام ثم نرفعه من علي النار.
لعمل خلطة الخضار:
في وعاء الطهي نضع الزيت وبعد ان يسخن نضع البصل والمشروم ورشة ملح ونتركهم يدبلو مع بعض ثم نضيف الثوم والفلفل الاخضر والفلفل الالوان ونقلب ونضيف التوابل ( الزعتر الجاف ورشة جوزة الطيب وفلفل اسود وملح ) ونقلب.
لتجميع الطبق:
في طبق الفرن نضع طبقه من شرائح البطاطس المقليه وعليها طبقه من البوفتيك المقلي وعليها طبقه من خلطة الخضار المجهز من قبل وعلي الوجه يوضع البشاميل وعلي الوجه توضع الجبنه البارميزان المبشورهوندخلها الفرن علي درجة حرارة 220.
1 لتر حليب
6 ملعقة كبيرة دقيق
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل اسود
نصف كوب بارميزان مبشورة
الطريقة:
لعمل البشاميل:
في وعاء الطهي نضع السمنه وبعد ان تسخن نضع الدقيق ونقلب بدون تلوين الدقيق ثم نضيف اللبن والملح والفلفل وجوزة الطيب مع التقليب المستمر حتي يتكثف القوام ثم نرفعه من علي النار.
لعمل خلطة الخضار:
في وعاء الطهي نضع الزيت وبعد ان يسخن نضع البصل والمشروم ورشة ملح ونتركهم يدبلو مع بعض ثم نضيف الثوم والفلفل الاخضر والفلفل الالوان ونقلب ونضيف التوابل ( الزعتر الجاف ورشة جوزة الطيب وفلفل اسود وملح ) ونقلب.
لتجميع الطبق:
في طبق الفرن نضع طبقه من شرائح البطاطس المقليه وعليها طبقه من البوفتيك المقلي وعليها طبقه من خلطة الخضار المجهز من قبل وعلي الوجه يوضع البشاميل وعلي الوجه توضع الجبنه البارميزان المبشورهوندخلها الفرن علي درجة حرارة 220.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق