تعلمى سيدتى كيفية عمل مكعبات مرق الدجاج فى المنزل
المقادير :
المرحلة الأولى: مرقة الدجاج
500 جم أجنحة دجاج
2 بصلة أرباع
2 طماطم أرباع
2 جزر شرائح
3 فص ثوم صحيح
2 عود روزماري
5 عود زعتر طازج
5 عود كزبرة
2 عود بقدونس
3 عود كرفس
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أبيض
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أسود
ملعقة كبيرة حبوب كزبرة
8 ورقة لاورا
10 فص حبهان
ربع ملعقة صغيرة مستكة
ملح
سمنة
2 بصلة أرباع
2 طماطم أرباع
2 جزر شرائح
3 فص ثوم صحيح
2 عود روزماري
5 عود زعتر طازج
5 عود كزبرة
2 عود بقدونس
3 عود كرفس
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أبيض
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أسود
ملعقة كبيرة حبوب كزبرة
8 ورقة لاورا
10 فص حبهان
ربع ملعقة صغيرة مستكة
ملح
سمنة
المرحلة الثانية: مكعبات المرقة
لتر مرقة دجاج
4 ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة بابريكا
2 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ربع ملعقة صغيرة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
سمنة
4 ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة بابريكا
2 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ربع ملعقة صغيرة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
سمنة
الطريقة:
الخطوه الاولي:
في اناء علي النار نضع قطعة سمنه ونسيح فيها المستكه وبعدها نشوح الاجنحه او الرقاب وبعد التشويح نضع الخضار والتوابل الصحيحه والزعتر والروز ماري والكزبره الخضراء والكرفس والبقدونس واللورا ونشوحهم كويس ونضيف بعدها الماء الساخن وبعد مايغلي نهدي النار و نضيف الملح ونترك الاجنحه تستوي تمام وتغلي جيدا حتي تقل المرقه الي نصف كميتها .
في اناء علي النار نضع قطعة سمنه ونسيح فيها المستكه وبعدها نشوح الاجنحه او الرقاب وبعد التشويح نضع الخضار والتوابل الصحيحه والزعتر والروز ماري والكزبره الخضراء والكرفس والبقدونس واللورا ونشوحهم كويس ونضيف بعدها الماء الساخن وبعد مايغلي نهدي النار و نضيف الملح ونترك الاجنحه تستوي تمام وتغلي جيدا حتي تقل المرقه الي نصف كميتها .
الخطوة الثانيه:
في طاسه سخنه علي النار نضع السمنه ونحمر فيها الدقيق ونضع رشة جوزة الطيب وبابريكا وكزبره جافه وبودرة بصل وبودرة ثوم وقرفه وفلفل اسود وربع معلقة كركم( اختياري ) ونقلب جيدا ونحمص التوابل مع الدقيق وبعدها نضيف المرقه ومقدارها لتر او لتر ونصف بعد تصفيتها من الخضار مع التقليب المستمر حتي يتقل القوام بعدها نضعها في علبة قوالب الثلج ونتركها تبرد وبعدها نضعها في الفريزروبعد ان تتجمد نخرجها من القوالب زي الثلج وبعدها نلف كل مكعب مرقة في ورق فويل ونضعهم في برطمان ونحفظها في الفريزر وحفظها يكون في الفريزر ضروري وليس في الثلاجه.
في طاسه سخنه علي النار نضع السمنه ونحمر فيها الدقيق ونضع رشة جوزة الطيب وبابريكا وكزبره جافه وبودرة بصل وبودرة ثوم وقرفه وفلفل اسود وربع معلقة كركم( اختياري ) ونقلب جيدا ونحمص التوابل مع الدقيق وبعدها نضيف المرقه ومقدارها لتر او لتر ونصف بعد تصفيتها من الخضار مع التقليب المستمر حتي يتقل القوام بعدها نضعها في علبة قوالب الثلج ونتركها تبرد وبعدها نضعها في الفريزروبعد ان تتجمد نخرجها من القوالب زي الثلج وبعدها نلف كل مكعب مرقة في ورق فويل ونضعهم في برطمان ونحفظها في الفريزر وحفظها يكون في الفريزر ضروري وليس في الثلاجه.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق