طريقة عمل ارز بالبسلة والجزر من المطبخ المصرى
المقادير :-
بسلة علي جزر
كيلو ارز
مستكة
معكب مرقة
رشفة قرفة
سمنة
ملح
الطريقه :
- نسيح السمنه و نضع فيها المرقه و فص حبهان وفص مستكه تشويحه خفيفه و نضيف الارز و القرفه و نقلب الارز جيدا ونضيف الملح و نسقيه ماء ساخن و نتركه يشرب ميته ونهدي عليه النار يكمل سواه ..
- في طاسه نسيح السمنه و نضع فيها المرقه و فص حبهان و مستكه تشويحه خفيفه ونضيف البسله والجزر و قليل من الماء و ملح و نتركها تستوي ..
- نضع الارز علي البسله و نخلطهم جيدا و يقدم ساخن ..
وبالهنا
بسلة علي جزر
كيلو ارز
مستكة
معكب مرقة
رشفة قرفة
سمنة
ملح
الطريقه :
- نسيح السمنه و نضع فيها المرقه و فص حبهان وفص مستكه تشويحه خفيفه و نضيف الارز و القرفه و نقلب الارز جيدا ونضيف الملح و نسقيه ماء ساخن و نتركه يشرب ميته ونهدي عليه النار يكمل سواه ..
- في طاسه نسيح السمنه و نضع فيها المرقه و فص حبهان و مستكه تشويحه خفيفه ونضيف البسله والجزر و قليل من الماء و ملح و نتركها تستوي ..
- نضع الارز علي البسله و نخلطهم جيدا و يقدم ساخن ..
وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق