رز بخاري بالدجاج
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
لعمل الدجاج
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
لعمل الدجاج
2 دجاجة مقطعه أرباع
2 بصلة مقطعه أرباع
2 طماطم مقطعه أرباع
2 جزر مقطع شرائح
5 عود كزبرة
5 عود بقدونس
3 ملعقة كبيرة صلصة
2 ليمونة مجففة "لومي"
3 عود قرفة خشب
10 ورقة لاورا
10 فص حبهان
1 ملعقة كبيرة حبوب كزبرة
1 ملعقة كبيرة حبوب فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة حبوب فلفل أبيض
1 ملعقة صغيرة حبات قرنفل
2 فلفل أحمر حار جاف
2 ملعقة صغيرة كركم
زيت نباتي
ملح
الطريقة:
لسلق الدجاج:
في اناء علي النار نشوح التوابل في زيت نباتي الليمون وورق اللورا وحبوب الكزبره وبعدها نضيف البصل والجزر ونقلب وبعدها نضيف اعواد الكزبره والبقدونس الاخضر والملح وحبوب الفلفل الابيض والاسود والطماطم والصلصه والحبهان والقرنفل والقرفه والفلفل الاحمر الحار والكركم نضيفه اخر حاجه في التوابل وبعد كده ننزل الفراخ تتشوح مع التوابل ونقلبها كويس جدا مع التوابل بعد كده نضيف الميه ونملحها ونقلب ونغطي عليها ونتركها تستوي
لعمل الارز:
في اناء علي النار نضع زيت نباتي ونشوح في البصل مع رشة ملح والزعفران والكركم والفلفل الاسود والليمون المجفف وورق اللورا والحبهان وبشر البرتقال والقرفه والجزرونقلب ونضيف الارز المغسول والمنقوع نصف ساعه ومصفي ونضيف الزبيب والملح ونقلب كويس اوي وناخد من مرقة الفراخ ونصفي المرقه بمصفاه ونضيفها للارز لكل كوب ارز 2 كوب مرقه ونقلب الارز ونتركه يشرب المرقه ويستوي ويقدم وترص الفراخ فوق الارز مع رشه مكسرات.
وبالهنا
2 بصلة مقطعه أرباع
2 طماطم مقطعه أرباع
2 جزر مقطع شرائح
5 عود كزبرة
5 عود بقدونس
3 ملعقة كبيرة صلصة
2 ليمونة مجففة "لومي"
3 عود قرفة خشب
10 ورقة لاورا
10 فص حبهان
1 ملعقة كبيرة حبوب كزبرة
1 ملعقة كبيرة حبوب فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة حبوب فلفل أبيض
1 ملعقة صغيرة حبات قرنفل
2 فلفل أحمر حار جاف
2 ملعقة صغيرة كركم
زيت نباتي
ملح
الطريقة:
لسلق الدجاج:
في اناء علي النار نشوح التوابل في زيت نباتي الليمون وورق اللورا وحبوب الكزبره وبعدها نضيف البصل والجزر ونقلب وبعدها نضيف اعواد الكزبره والبقدونس الاخضر والملح وحبوب الفلفل الابيض والاسود والطماطم والصلصه والحبهان والقرنفل والقرفه والفلفل الاحمر الحار والكركم نضيفه اخر حاجه في التوابل وبعد كده ننزل الفراخ تتشوح مع التوابل ونقلبها كويس جدا مع التوابل بعد كده نضيف الميه ونملحها ونقلب ونغطي عليها ونتركها تستوي
لعمل الارز:
في اناء علي النار نضع زيت نباتي ونشوح في البصل مع رشة ملح والزعفران والكركم والفلفل الاسود والليمون المجفف وورق اللورا والحبهان وبشر البرتقال والقرفه والجزرونقلب ونضيف الارز المغسول والمنقوع نصف ساعه ومصفي ونضيف الزبيب والملح ونقلب كويس اوي وناخد من مرقة الفراخ ونصفي المرقه بمصفاه ونضيفها للارز لكل كوب ارز 2 كوب مرقه ونقلب الارز ونتركه يشرب المرقه ويستوي ويقدم وترص الفراخ فوق الارز مع رشه مكسرات.
وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق