ممبار بخلطة الارز الني في ني على الطريقة المصرية
المقادير :
ممبار
كيلو ارز
٣ طماطم
٣ بصله
٢ فلفل رومي كبير
٢ فلفل حامي
٣ فصوص ثوم
٤ ملعقه كبيره صلصه
٢ حزمه شبت مفروم
٢ حزمه بقدونس مفروم
٢ حزمه كزبره مفرومه
ملعقه كبيره نعناع ناشف
العشر بهارات
حبهان صحيح
ورق لاورا
شطه
زيت
ملح - فلفل اسود
زيت غزير للقلي
ماء للسلق
الطريقه :
- يخلط البقدونس و الشبت والكزبره مع الارز و يضاف القليل من الزيت..
- في الكبه نضع البصل و الطماطم و الفلفل الحامي والرومي و الثوم و الصلصه و ملح و العشر بهارات و فلفل اسود و النعناع و يخلط جيدا ..
- يوضع الخليط علي الارز و الخضره و يقلب و تحشى اصابع الممبار ..
- يوضع كميه مناسبه من الماء علي النار بها ورق اللاورا و الحبهان الصحيح و اول ما تغلي المياه نضع اصابع الممبار حتي نتاكد ان الارز قد استوي و نخرجها و نتركها تهدي ..
- تحمر في زيت غزير و سخن و تقدم ساخنه
- يخلط البقدونس و الشبت والكزبره مع الارز و يضاف القليل من الزيت..
- في الكبه نضع البصل و الطماطم و الفلفل الحامي والرومي و الثوم و الصلصه و ملح و العشر بهارات و فلفل اسود و النعناع و يخلط جيدا ..
- يوضع الخليط علي الارز و الخضره و يقلب و تحشى اصابع الممبار ..
- يوضع كميه مناسبه من الماء علي النار بها ورق اللاورا و الحبهان الصحيح و اول ما تغلي المياه نضع اصابع الممبار حتي نتاكد ان الارز قد استوي و نخرجها و نتركها تهدي ..
- تحمر في زيت غزير و سخن و تقدم ساخنه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق