كوردن بلو بصدور الدجاج
المقادير:
6 صدور دجاج
جبنة شيدر مبشورة
جبنة موتزاريلا
زعتر فريش مفروم
زيتون مفروم
شرائح تركي مدخن
بيض
دقيق
بقسماط
دقيق ذرة اصفر
ملعقة صغيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
نصف ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ملعقة كبيرة زعتر جاف
ملعقة كبيرة بابريكا
ملعقة صغيرة كركم
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
زيت غزير للقلي
جبنة شيدر مبشورة
جبنة موتزاريلا
زعتر فريش مفروم
زيتون مفروم
شرائح تركي مدخن
بيض
دقيق
بقسماط
دقيق ذرة اصفر
ملعقة صغيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
نصف ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ملعقة كبيرة زعتر جاف
ملعقة كبيرة بابريكا
ملعقة صغيرة كركم
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
زيت غزير للقلي
الطريقه:
الحشوه في بوله نضع جميع انواع الجبن والزيتون والزعتر ورشة فلفل ورشة ملح صغيرين ونقلب كويس
لحشو صدور الفراخ :
بسكينه صغيره نفتح الصدر من الناحيه السميكه وبحرص نفتح الصدر ونحشيه بالحشوه اللي جهزناها بوضع كميه من الحشو علي قطعة تركي مدخن ونلف التركي المدخن ةندخله داخل الصدر واي جزء زياده من الحشو نقطعه بالسكينه ونكرر حتي نهاية الكميه
الطبقة الخارجية "الكرست":
نضع الصدور في الدقيق وبعده نضعه في البيض المخفوق بالملح والفلفل وبعده علي البقسماط المخلوط معاه دقيق ذره اصفر و كركم ورشة جوزة الطيب وزعتر وبودرة الثوم وبودرة بصل وحبهان وبابريكا ورشة فلفل ورشة ملح ونخلطهم كويس ونضع الصدور في خلطة البقسماط ونضغط علي الصدور في البقسماط ونقلي في زيت سخن جدا وتقدم بالهناوالشفا .
الحشوه في بوله نضع جميع انواع الجبن والزيتون والزعتر ورشة فلفل ورشة ملح صغيرين ونقلب كويس
لحشو صدور الفراخ :
بسكينه صغيره نفتح الصدر من الناحيه السميكه وبحرص نفتح الصدر ونحشيه بالحشوه اللي جهزناها بوضع كميه من الحشو علي قطعة تركي مدخن ونلف التركي المدخن ةندخله داخل الصدر واي جزء زياده من الحشو نقطعه بالسكينه ونكرر حتي نهاية الكميه
الطبقة الخارجية "الكرست":
نضع الصدور في الدقيق وبعده نضعه في البيض المخفوق بالملح والفلفل وبعده علي البقسماط المخلوط معاه دقيق ذره اصفر و كركم ورشة جوزة الطيب وزعتر وبودرة الثوم وبودرة بصل وحبهان وبابريكا ورشة فلفل ورشة ملح ونخلطهم كويس ونضع الصدور في خلطة البقسماط ونضغط علي الصدور في البقسماط ونقلي في زيت سخن جدا وتقدم بالهناوالشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق