جديد طريقة عمل فطائر الكسكسي الحلو
المقادير:
كسكسي
مربعات عجينة باف بيستري
كوب زبيب
كوب فول سوداني مجروش
سكر بودر
قرفة
زبدة سايحة
بيضة
حليب
مربعات عجينة باف بيستري
كوب زبيب
كوب فول سوداني مجروش
سكر بودر
قرفة
زبدة سايحة
بيضة
حليب
طريقة التحضير
في بوله صغيره نضع مربع الباف بيستري ونضع داخلها الحشوه ونغلق اطراف العجينه ونقلبها علي صينية الفرن وندهن الوجه بدهان البيض ونكرر حتي ننتهي من الكميه وندخلها الفرن علي درجة 180 درجه حتي تكتسب اللون الذهبي وتقدم بالهنا.
الحشو:
في بوله نضع كسكسي مستوي عالبخار بدون اي دهون ونضع عليه زبيب وسوداني ونخلطهم مع بعض ونضيف سكر بودر عليهم ونخلط تاني ونزود قرفه وزبده مذابه ونقلب كل الحشوه جيدا.
لدهان الوجه:
في بوله نقوم بخلط بيضه مع ملعقة لبن ورشة قرفه.
في بوله صغيره نضع مربع الباف بيستري ونضع داخلها الحشوه ونغلق اطراف العجينه ونقلبها علي صينية الفرن وندهن الوجه بدهان البيض ونكرر حتي ننتهي من الكميه وندخلها الفرن علي درجة 180 درجه حتي تكتسب اللون الذهبي وتقدم بالهنا.
الحشو:
في بوله نضع كسكسي مستوي عالبخار بدون اي دهون ونضع عليه زبيب وسوداني ونخلطهم مع بعض ونضيف سكر بودر عليهم ونخلط تاني ونزود قرفه وزبده مذابه ونقلب كل الحشوه جيدا.
لدهان الوجه:
في بوله نقوم بخلط بيضه مع ملعقة لبن ورشة قرفه.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق