حمام محشي بالفريك على طريقة المصرية
2 جوز حمام
نصف كيلو فريك
3 بصلة مفرومة
3 ورقة لاورا
ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ملعقة صغيرة قرفة
ملح وفلفل أسود
سمنة
نصف كيلو فريك
3 بصلة مفرومة
3 ورقة لاورا
ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ملعقة صغيرة قرفة
ملح وفلفل أسود
سمنة
لسلق الحمام
2 بصلة أرباع
4 فص ثوم صحيح
5 ورقة لاورا
2 عود قرفة خشب
6 فص حبهان
6 حبة قرنفل
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أبيض
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أسود
5 حبات مستكة
ملح
سمنة
ماء ساخن
الطريقة
يغسل الحمام بالدقيق والملح والخل ويشطف بالماء
تجهيز الحشوه:
في اناء علي النار نضع السمنه ونشوح فيها البصل واللورا ونضع رشة ملح ونقلب ونضع الفريك والتوابل كبابه صيني وسبع بهارات وقرفه وحبهان مطحون وملح وفلفل اسود ونشوحهم كويس ونضيف الماء الساخن ونتركه يستوي نصف سوا ونطفي النار ونتركه يبرد قبل الحشو بيه للحمام
لحشو الحمام:
يتبل بالملح والفلفل من الداخل والخارج .
ونقوم بحشو الحمام من التجويف الداخلي وتحت الجلد مع مراعاة عدم ملأ الحمام بالحشوه وتربط الارجل
لسلق الحمام :
في اناء علي النار نضع معلقة سمنه وندوب فيها المستكه ونضع التوابل الصحيحه والثوم والبصل المقطع ارباع ونشوح بسيط ونضيف الماء والملح ونغطي عليها ونتركها تغلي وبعدها نضع الحمام المحشي يتسلق .
ويوضع الحمام في ماء السلق لكدة 45 دقيقه وبعدها نحمر الحمام في السمنه او يدهن الحمام بالسمن ويدخل الفرن يتحمر
2 بصلة أرباع
4 فص ثوم صحيح
5 ورقة لاورا
2 عود قرفة خشب
6 فص حبهان
6 حبة قرنفل
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أبيض
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أسود
5 حبات مستكة
ملح
سمنة
ماء ساخن
الطريقة
يغسل الحمام بالدقيق والملح والخل ويشطف بالماء
تجهيز الحشوه:
في اناء علي النار نضع السمنه ونشوح فيها البصل واللورا ونضع رشة ملح ونقلب ونضع الفريك والتوابل كبابه صيني وسبع بهارات وقرفه وحبهان مطحون وملح وفلفل اسود ونشوحهم كويس ونضيف الماء الساخن ونتركه يستوي نصف سوا ونطفي النار ونتركه يبرد قبل الحشو بيه للحمام
لحشو الحمام:
يتبل بالملح والفلفل من الداخل والخارج .
ونقوم بحشو الحمام من التجويف الداخلي وتحت الجلد مع مراعاة عدم ملأ الحمام بالحشوه وتربط الارجل
لسلق الحمام :
في اناء علي النار نضع معلقة سمنه وندوب فيها المستكه ونضع التوابل الصحيحه والثوم والبصل المقطع ارباع ونشوح بسيط ونضيف الماء والملح ونغطي عليها ونتركها تغلي وبعدها نضع الحمام المحشي يتسلق .
ويوضع الحمام في ماء السلق لكدة 45 دقيقه وبعدها نحمر الحمام في السمنه او يدهن الحمام بالسمن ويدخل الفرن يتحمر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق