طريقة سهلة وبسيط لعمل السينابو القرفة مزين بصوص الابيض أو الكرميل
المقادير:
عجينة السينابون
5 كوب دقيق
3 بيضات
ثلاث أرباع كوب زبده سايحة
ثلاث أرباع كوب سكر
2 ملعقة كبيرة خميرة
كوب لبن دافئ
ملعقة صغيرة ملح
3 بيضات
ثلاث أرباع كوب زبده سايحة
ثلاث أرباع كوب سكر
2 ملعقة كبيرة خميرة
كوب لبن دافئ
ملعقة صغيرة ملح
حشوة السينابون
كوب ونصف سكر بني
نصف كوب عين جمل مجروش
ربع كوب قرفة
ربع ملعقة صغيرة قرنفل مطحون
ربع ملعقة صغيرة جوزة الطيب
كوب زبدة طريه
صوص السينابون الأبيض
كوب جبنة كريمي
نصف كوب زبدة طرية
كوب سكر بودر
نصف ملعقة صغيرة فانيليا
طريقة التحضير:
المرحله الاولي:
نقوم بتنشيط الخميره في الحليب الدافئ والسكر ونقلب حتي تختفي الخميره بعدها نصيف الزبده الذائبه ونقلب ونتركها تنشط وتكون رغاوي.
المرحله الثانيه:
في بوله نخفق البيض جيدا
المرحله الثالثه:
في العجان نضع الدقيق والملح ونقلبهم حتي يختلط الملح بالدقيق ونضيف البيض وخليط اللبن والخميره والسكر ونبدأ نعجن بالخطاف من 10 : 12 دقيقة حتي تتجمع العجينه , في بولة مرشوشه دقيق نضع العجينة ونغطيها ببلاستيك او فوطه مبلوله ونسيبها تخمر 4 ساعات على الاقل الي ليله كامله بعد التخمير ناخد العجينة ونفردها ونرش دقيق علي سطح الرخامه ونفرد العجينه بالنشابه من النص الي الخارج وبعد فردها علي شكل مستطيل كبير نبتدي نوزع قطع زبده علي العجينه , ونرش الحشوه علي العجينه ونضغط بالنشابه علي الحشوه ونبتدي نلف العجينه رول ونبتدي نقطع الرول قطع متساويه ونرصها علي صينيه الخبز ونلفها بالبلاستيك ونتركها تختمر مره اخري .
وندخلها الفرن علي درجة 220 الي 250 ونتركه يستوي ويكتسب اللون الذهبي وبعد خروجه من الفرن مباشرة نغطيه بفوطه بعدها نبتدي نرص وحدات السينابون وهو دافئ ونضع عليه الصوص الابيض بمعلقه وعليه صوص الشيكولاته وصوص الكراميل
طريقة صوص السينابون الابيض
الطريقه:
في بوله نضع الجبنة الكريمي للحلويات (بريما ) والزبده ويكونوا في درجة حرارة الغرفه ونضربهم بمضرب البيض الكهربائي وبعد الضرب نضيف الفانيليا والسكر البودره ومعلقه كبيره لبن ونكمل ضرب حتي نحصل علي قوام كريمي وناعم.
لعمل صوص الكراميل:
صوص الكراميل 2 كوب سكر يتحطه على النار مع نص كوب ماء وأول ما يبقوا كراميل تضيفي نص كوب كريمة وربع كوب زبدة باردة ولما يتشال من على النار ضيفي شوية فانيليا.
لعمل الحشوه:
في بولة نضع جميع المكونات الجافة السكر والقرفه وعين الجمل المجروش ورشة قرنفل مطحون ورشة جوزة الطيب ونخط المكونات مع بعض بحتة زبدة ضغيرة علشان تساعد على تماسك المكونات مع بعض.
كوب ونصف سكر بني
نصف كوب عين جمل مجروش
ربع كوب قرفة
ربع ملعقة صغيرة قرنفل مطحون
ربع ملعقة صغيرة جوزة الطيب
كوب زبدة طريه
صوص السينابون الأبيض
كوب جبنة كريمي
نصف كوب زبدة طرية
كوب سكر بودر
نصف ملعقة صغيرة فانيليا
طريقة التحضير:
المرحله الاولي:
نقوم بتنشيط الخميره في الحليب الدافئ والسكر ونقلب حتي تختفي الخميره بعدها نصيف الزبده الذائبه ونقلب ونتركها تنشط وتكون رغاوي.
المرحله الثانيه:
في بوله نخفق البيض جيدا
المرحله الثالثه:
في العجان نضع الدقيق والملح ونقلبهم حتي يختلط الملح بالدقيق ونضيف البيض وخليط اللبن والخميره والسكر ونبدأ نعجن بالخطاف من 10 : 12 دقيقة حتي تتجمع العجينه , في بولة مرشوشه دقيق نضع العجينة ونغطيها ببلاستيك او فوطه مبلوله ونسيبها تخمر 4 ساعات على الاقل الي ليله كامله بعد التخمير ناخد العجينة ونفردها ونرش دقيق علي سطح الرخامه ونفرد العجينه بالنشابه من النص الي الخارج وبعد فردها علي شكل مستطيل كبير نبتدي نوزع قطع زبده علي العجينه , ونرش الحشوه علي العجينه ونضغط بالنشابه علي الحشوه ونبتدي نلف العجينه رول ونبتدي نقطع الرول قطع متساويه ونرصها علي صينيه الخبز ونلفها بالبلاستيك ونتركها تختمر مره اخري .
وندخلها الفرن علي درجة 220 الي 250 ونتركه يستوي ويكتسب اللون الذهبي وبعد خروجه من الفرن مباشرة نغطيه بفوطه بعدها نبتدي نرص وحدات السينابون وهو دافئ ونضع عليه الصوص الابيض بمعلقه وعليه صوص الشيكولاته وصوص الكراميل
طريقة صوص السينابون الابيض
الطريقه:
في بوله نضع الجبنة الكريمي للحلويات (بريما ) والزبده ويكونوا في درجة حرارة الغرفه ونضربهم بمضرب البيض الكهربائي وبعد الضرب نضيف الفانيليا والسكر البودره ومعلقه كبيره لبن ونكمل ضرب حتي نحصل علي قوام كريمي وناعم.
لعمل صوص الكراميل:
صوص الكراميل 2 كوب سكر يتحطه على النار مع نص كوب ماء وأول ما يبقوا كراميل تضيفي نص كوب كريمة وربع كوب زبدة باردة ولما يتشال من على النار ضيفي شوية فانيليا.
لعمل الحشوه:
في بولة نضع جميع المكونات الجافة السكر والقرفه وعين الجمل المجروش ورشة قرنفل مطحون ورشة جوزة الطيب ونخط المكونات مع بعض بحتة زبدة ضغيرة علشان تساعد على تماسك المكونات مع بعض.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق