كسكسي بيخني كبد الدجاج
المقادير:
كسكسي
500 جم كبد دجاج مقطعه
2 بصلة مفرومة
2 جزر مفروم
1 فلفل رومي مفروم
كوب بسلة
2 بطاطس مكعبات مقلية
كوب بقدونس
6 فص ثوم مفروم
لتر مرقة دجاج
1 ملعقة كبيرة نشا
رشة جوزة الطيب
3 ورقة لاورا
1 ملعقة صغيرة قرفة
1 ملعقة صغيرة كبابة صيني
نصف ملعقة صغيرة حبهان مطحون
نصف ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملح وفلفل أسود
سمنة
500 جم كبد دجاج مقطعه
2 بصلة مفرومة
2 جزر مفروم
1 فلفل رومي مفروم
كوب بسلة
2 بطاطس مكعبات مقلية
كوب بقدونس
6 فص ثوم مفروم
لتر مرقة دجاج
1 ملعقة كبيرة نشا
رشة جوزة الطيب
3 ورقة لاورا
1 ملعقة صغيرة قرفة
1 ملعقة صغيرة كبابة صيني
نصف ملعقة صغيرة حبهان مطحون
نصف ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملح وفلفل أسود
سمنة
طريقة التحضير:
في اناء علي النار نضع السمنه ونتركها تسحن ثم نضع البصل مع رشة ملح ورشة فلفل اسود وورق اللورا ونترك البصل يدبل وبعدها نضيف الثوم والفلفل الاخضر ونقلب ونضع الجزر المبشورونقلب ونضيف الكبد ونقلب ونضيف التوابل الفلفل الاسود والملح والكمون والقرفه والكسبره وبهارات اللحمه ونقلب ونضيف البسله المجمده والببطاطس المقليه والخضره ونقلب جيدا ونضيف المرقه مع التقليب وفي بوله نقوم بإذابه النشا في ماء بارد ونضيفه علي اليخني ونقلب جيدا ونهدي النار ونتركها تستوي وتقدم مع الكسكسي وبالهنا.
في اناء علي النار نضع السمنه ونتركها تسحن ثم نضع البصل مع رشة ملح ورشة فلفل اسود وورق اللورا ونترك البصل يدبل وبعدها نضيف الثوم والفلفل الاخضر ونقلب ونضع الجزر المبشورونقلب ونضيف الكبد ونقلب ونضيف التوابل الفلفل الاسود والملح والكمون والقرفه والكسبره وبهارات اللحمه ونقلب ونضيف البسله المجمده والببطاطس المقليه والخضره ونقلب جيدا ونضيف المرقه مع التقليب وفي بوله نقوم بإذابه النشا في ماء بارد ونضيفه علي اليخني ونقلب جيدا ونهدي النار ونتركها تستوي وتقدم مع الكسكسي وبالهنا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق