طريقة سهلة لعمل كيكة الجلاش
بسم الله الرحمن الرحيم
قدمى الى اسرتك كيكة الجلاش الشهية وسهلة
المقادير:
لفة جلاش
100 ملى لبن
زبادى
3 بيض
100 جرام سكر
75 جرام سمن
5 جرام فانيليا
10 جرام بيكنج بودر
50 جرام مكسرات حسب الرغبة
مقادير الشربات:
500 ج سكر
300 مللي ماء
50 ج عسل جلوكوز
2 ج فانليا
300 مللي ماء
50 ج عسل جلوكوز
2 ج فانليا
الطريقة:
تدهن الصينية بالسمن
وتكور ورق الجلاش علي شكل سريالي
زي الوردة بشكل عشوائي وترص بجانب بعضها بشكل دائري الي ان تنتهي بالمنتصف ثم يضاف الابراي (الخليط ) علي كيكة الجلاش
الابراي
اللبن والبيض والفريش كريم والفانليا والسمن والسكر والبكينج بودر ...
وتسوي في الفرن علي درجة 180 لمده 25 دقيقة
وبعد التسوية تسقي بالشربات التقيل ...
وتكور ورق الجلاش علي شكل سريالي
زي الوردة بشكل عشوائي وترص بجانب بعضها بشكل دائري الي ان تنتهي بالمنتصف ثم يضاف الابراي (الخليط ) علي كيكة الجلاش
الابراي
اللبن والبيض والفريش كريم والفانليا والسمن والسكر والبكينج بودر ...
وتسوي في الفرن علي درجة 180 لمده 25 دقيقة
وبعد التسوية تسقي بالشربات التقيل ...
وبالهنا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق