طاجن لحمة بالبصل والبطاطس على الطريقة المصرية
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
كيلو لحمة كندوز مكعبات
4 بصلة مفرومة
3 فلفل رومي مفروم
6 فص ثوم مفروم
4 بطاطس مكعبات مقلية
كوب كزبرة مفرومة
قرن فلفل أحمر حار صحيح
ملعقة كبيرة كمون
ملعقة كبيرة كزبرة جافة
ملعقة صغيرة بهارات لحمة
ملعقة صغيرة كبابة صيني
ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ملعقة صغيرة بابريكا
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
2 كوب مرقة لحمة
سمنة
4 بصلة مفرومة
3 فلفل رومي مفروم
6 فص ثوم مفروم
4 بطاطس مكعبات مقلية
كوب كزبرة مفرومة
قرن فلفل أحمر حار صحيح
ملعقة كبيرة كمون
ملعقة كبيرة كزبرة جافة
ملعقة صغيرة بهارات لحمة
ملعقة صغيرة كبابة صيني
ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ملعقة صغيرة بابريكا
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
2 كوب مرقة لحمة
سمنة
الطريقة:
نقوم بتشويح اللحمه في السمنه مع قرن فلفل احمر وفلفل اسود وبهارات لحمه نضع نصف المقدار ونقوم بفرك البصل في بوله مع التوابل والفلفل الاخصر المفروم والحبهان والكمون والكبابه الصيني والبابريكا ورشة جوزة الطيب والكزبره واللحمه وبهارات اللحمه نضع نصفها علي اللحمه ونصفها علي البصل وبعد ان تتكرمل اللحمه نضيف عليها البصل المفروك بالتوابل ونشوحه مع اللحمه ونضيف الكسبره الخضرا والبطاطس المكعبات المقليه ونقلب جيدا ونضيف 2 كوب مرقه ونضعه في الطاجن وندخله الفرن حتي تمام التسويه وبالهنا والشفا
نقوم بتشويح اللحمه في السمنه مع قرن فلفل احمر وفلفل اسود وبهارات لحمه نضع نصف المقدار ونقوم بفرك البصل في بوله مع التوابل والفلفل الاخصر المفروم والحبهان والكمون والكبابه الصيني والبابريكا ورشة جوزة الطيب والكزبره واللحمه وبهارات اللحمه نضع نصفها علي اللحمه ونصفها علي البصل وبعد ان تتكرمل اللحمه نضيف عليها البصل المفروك بالتوابل ونشوحه مع اللحمه ونضيف الكسبره الخضرا والبطاطس المكعبات المقليه ونقلب جيدا ونضيف 2 كوب مرقه ونضعه في الطاجن وندخله الفرن حتي تمام التسويه وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق